Wijntrips in de regio

De regio Zuid-Limburg heeft een Bourgondisch karakter: het staat bol van tradities, authenticiteit, afwisselende natuur, landschappen en natuurlijk de typische producten. Sinds enkele jaren behoort daar ook de regionale wijn bij. Lange tijd onbekend en onbemind; nu volop in bloei. Dat de wijn bijzonder en van goede kwaliteit is, bewijst de Beschermde-Oorsprongs-Benamingen (BOB) van enkele wijngebieden. Naast het proeven van de wijnen, al dan niet in combinatie met heerlijke streekgerechten, is het ook mogelijk om wijngaarden georganiseerd te bezoeken. De gaarden liggen niet naast elkaar geschakeld maar verspreid over de regio. Zo gaat u een ontspannen wijnreis tegenmoet waar u niet hoeft na te denken over de route, toegang of rijden met een slokje op. De reis, van wandeling tot helicoptervlucht, wordt begeleid door een professionele gids/ vinoloog die de achtergronden van de gaard en gaardenier vertelt. Dit is uniek en puur genieten! U krijgt een kijkje in de gaarden en leert het verhaal van de wijnmaker-/maakster, terroir en klimaat beter kennen. 

Klik voor impressiefilmpjes: wandelen langs de wijngaarden, wijnproeftour Maastricht en wijnreis per touringcar in Limburg

>>>> Samen met wijnrestaurant Mes Amis is deze wijnreisagenda opgesteld voor 2020. Onvergetelijk leuk, interessant en gezellig!

U kunt zelf bepalen hoe de wijnreis uitgevoerd wordt:

1. te voet of per eigen fiets/scooter: donderdag t/m zaterdag in de ochtend) langs wijngaarden rondom Maastricht of Meerssen-Houthem, incl. 1 glas regionale wijn vanaf €15 p.p. Minimaal 10 deelnemers in totaal. Duurt ongeveer 2,5 a 3 uur.

2. per auto/personenbus/touringcar: donderdag t/m zaterdag in de middag, incl. 1 rondleiding met proeverij, bezoek van 2 andere wijngaarden waarbij we in 1 gaard nog wijn van dié gaard proeven. Duur is ongeveer 4 uur en kost €65,-p.p. Minimaal 6 deelnemers in totaal.
3. All-in: Optie 2 in combinatie met een 2-gangen lunch voor €100,- per persoon.

Boeking is definitief na volledige aanbetaling en 48 uur van te voren wordt beslist of de reis doorgaat.

Eventuele andere dagen, groepen groter dan 8 personen en toer per helicopter in overleg via mail@vinteur.nl.

Limburgse wijn proeven in Maastricht e.o. voor groepen op aanvraag.