De wijncursus van Vinteur biedt de ideale start van jouw interesse in wijn. Maurice organiseert laagdrempelige, informele en leerzame cursusprogramma’s. Zowel de theorie als de praktijk rondom wijn komt aan bod: wat wijn is, welke wijntypes zijn er, hoe zijn ze te herkennen en hoe wordt wijn gemaakt. Daarbij hoort ook een speciaal bezoek een wijnkelder en wijngaard!
Voor horecazaken kunnen er ook maatwerkcursussen gemaakt worden. Referenties zijn Bie de Tantes (Eys), Les (Kerkrade), Het Proeflocaal (Dormio Maastricht), The Dill (Roompot Gulpen), Les Trois Seaux (Maastricht), Tuinrestaurant De Oude Pastorie (Beek). Een leuke secundaire arbeidsvoorwaarde....
De basis van de cursusprogramma’s zijn wijnen van koele klimaten: Benelux, Duitsland, Noord-Frankrijk, Noord- Italië en Oostenrijk. Ieder programma bestaat uit 5 lessen waar steeds 1 wijntype centraal staat:
Les 1 wat is wijn/ mousserende wijnen
Les 2 bodem en wijn/ witte wijn
Les 3 klimaat en wijn/ rosé wijn
Les 4 bezoek wijngaard/ rode wijn
Les 5 bezoek wijnkelder/ zoete wijn (afsluiting en bewijs van deelname).
De toegankelijkheid wordt ook geboden vanwege de prijs: Iedere les brengt iedereen 1 fles cool climate wijn mee, passend bij het wijntype (mousserend, wit, rose, rood, zoet). De meegebrachte wijnen proeven we samen met alle deelnemers. Vanwege deze opzet kost de cursus € 215,- ex. BTW 21% per persoon.
De cursusmomenten zijn dinsdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur in de periode
1) Voorjaar 2025: Startdatum eerste les maandag 10 maart 2025 om 19.30 uur. Overige lesdata zijn 17-3, 24-3, 31-3 en 7-4 en een ochtend in het weekend (wijngaardbezoek).
2) Najaar 2025: dinsdag 23-9, 30-9, 6-10, 13-10 en 20-10.
Locatie in Wyck Maastricht volgt in de bevestiging en de betaling van het cursusgeld. Let op: max. 10 deelnemers per cursus: vol is vol....
De cursussen vinden plaats bij minimaal 6 en maximaal 10 personen. Zo blijft het kleinschalig, persoonlijk en prettig!
Maurice en zijn teamleden hebben jarenlange ervaring in de wijnsector door het organiseren van wijnproeverijen, bezoeken van wijngaarden/domeinen en meewerken in wijngaarden. Met de overdracht van deze basiskennis ben je goed voorbereid op eventuele professionele vervolgcursussen (SDEN/WSET) of opleidingen (Yuverta/Syntra/PXL). Maurice kan je adviseren en via zijn netwerk helpen in je vervolgstappen.
Interesse? Meld je aan via mail@vinteur.nl en geef je gewenste periode (voorjaar of najaar 2025) door.