Achtergrond

“Gisteren is er niet meer en morgen moet nog geboren worden.
Laten we genieten en de wijn proeven” - Kees van Kooten.

Missie/visie

Er is een aantal jaren geleden een thuis-kooktrend ontstaan in Nederland waardoor mensen steeds vaker weer (uitgebreid) thuis willen koken. Naar een restaurant gaan is fijn om iets te vieren: een avondje uit. Er tussenin zit catering, al dan niet op bijzondere locaties. Mensen willen afwisseling, iets authentieks, iets persoonlijks en memorabels. Daar speelt de huidige cateringtrend op hoog culinair niveau op in.

Waar ik toegevoegde waarde in zie is om als gastheer/sommelier op locatie de inspanningen van de chef-kok neer te zetten als een beleving. Daar speel ik met VINTEUR op in met mijn kennis over Limburgse wijnen (specialisatie) en mijn eigen stijl van gastheerschap: open, gericht en met gepaste humor. Na 3 jaar Crowne Plaza Maastricht en 1 jaar Designhotel Kruisheren, heb ik me gedurende 4 jaar bij Wijnrestaurant Mes Amis hier verder voor kunnen ontwikkelen. Ik beschouw VINTEUR als een soort verlengstuk van de producenten / wijnmakers.

Mijn missie is dan ook om de drempel tot regionale producten, met name wijn, verder te verlagen door proeverijen te doen, mensen enthousiast ervoor maken ('AmbassaTeurs') en te laten genieten van al dat lekkers uit de regio. Ook deelname aan Euregionale events, bijvoorbeeld met een foodtruck, behoort tot de voornemens. Kortom VINTEUR levert gastheerschap op locatie (thuis, op het werk of participatie/ organisatie van een event. De specialisatie is Euregionale wijn.

De PR en het gebruik van regionale producten moet bijdragen om vooral lokaal te kopen en daarmee ook het milieu te sparen. Daar heeft het ‘terroir’ van onze wijngaarden en akkervelden weer baat bij en wordt de cirkel rond. Door trots te worden op 'de producten van de buren' worden producenten weer geprikkeld om hun producten nog verder te innoveren en hogere kwaliteit te bereiken. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en een opwaartse cyclus waaraan ik graag wil bijdragen.

VINTEUR zoekt nadrukkelijk de samenwerking op met Stichting Promotie Limburgse Wijnen en jonge, lokale, creatieve cateraars die regioproducten hoog in het vaandel hebben staan. Zo wil ik graag de toekomst sterk en op dynamische wijze tegenmoet gaan en het traditionele horeca-aanbod verder verbreden.

 

KERNGEGEVENS VINTEUR

Opgericht: 27-2-2018

eigenaar/ owner: Maurice Warnier, (begin maart afgestuurd voor mijn vinologen-diploma: SDEN 4 niveau)

Geboren: 24 september 1979 te Weert

Succesvol afgeronde opleidingen: MEAO Fiscaal Recht, HBO Facility Management en Management Wetenschappen OUNL.

Relevante werkervaring: Le Meridien Londen Gatwick, Crowne Plaza Maastricht, Designhotel Kruisheren Maastricht – Oostwegel Group en Wijnrestaurant Mes Amis Maastricht.

 

Tekstjes, brieven, blogs,…..

De oprichting: De start/ Toch de bekende twijfel / Het Besluit / VINTEUR

Bezoeken: Domein de Kleine Schorre