Wijnreis in Limburg

Omdat er steeds meer wijngaarden bij komen, de bestaande domeinen regelmatig uitbreiden, de diversiteit toeneemt, in combinatie met de hoge kwaliteit van de wijn, is het een logische stap om wijntoerisme te ontwikkelen.  Vinteur vult dat in door wijnreizen te organiseren desgewenst in combinatie met een rondleiding, proeverij, ontbijt, lunch, borrelplank, diner en overnachting. Om reizen te voorkomen, is Limburg (België/Nederland) opgedeeld in een aantal regio´s met daarin een aantal wijngaarden en domeinen. Het is mogelijk om een basisreis te doen of een maatgerichte reis te maken.

Er zijn een aantal basisreizen te voet, per fiets of scooter samengesteld naar het Jekerdal, Savelsbos en Raarberg. Op basis van de wensen van de aanvrager en de mogelijkheden kan er ook een maatgerichte wijnreis samengesteld worden met de auto, touringcar of luchtballon. Welke reis je ook kiest, iedereen wordt er vrolijk van omdat een wijnreis een heus en onvergetelijk vakantiegevoel oproept. Zie ook www.wijnreisinlimburg.nl

Kijk hier voor de mogelijkheden, prijzen en voorwaarden.

Klik hier voor een impressie van de wijnreizen en klik hier voor een impressie van de proeverijen.

In verband met de veiligheid van jezelf, iedere andere gast en medeweggebruikers adviseert Vinteur om vooral te proeven zonder door te slikken, mocht je zelf aan het verkeer deelnemen. Deze verantwoordelijkheid ligt bij jezelf.

Proeverijen op locatie

Maurice is nauw verbonden aan wijndomein Riesenberg te Gronsveld. In deze gaard kan er naar hartenlust wijn geproefd worden in combinatie met een hapje uit de streek. Maar ook in de omgeving van de aanvrager kan een leuke ontspannen en interessante proeverij van Limburgse wijnen verzorgd worden. Hij neemt de wijnen, glaswerk, ´knabbelwaar´ en proefmateriaal mee naar jouw woonkamer, keuken, tuin, kelder, bedrijfskantine of eventlocatie. Je hebt er geen omkijken naar.

Vinteur kan ook namens u een sfeervolle ruimte of plek regelen rondom Maastricht. Klik hier voor de lokatie-impressies. Dit is veelal tegen meerprijs vanaf €100,- per dagdeel.

Ook online kunnen er proeverijen gegeven worden. Er kan gekozen worden voor mini-flesjes (1 proefeenheid), halve flesjes (4 proefeenheden) of hele flessen. De wijn wordt op 1 locatie afgeleverd met een korte instructie.

Het is bij iedere proeverij mogelijk om deze te combineren met een 'plank' met koude streekproducten vanaf € 12,50 p.p.

Kijk hier voor de mogelijkheden, prijzen en voorwaarden.

Klik hier voor een impressie van de wijnreizen en klik hier voor een impressie van de proeverijen.

In verband met de veiligheid van jezelf, iedere andere gast en medeweggebruikers adviseert Vinteur om vooral te proeven zonder door te slikken mocht je na de proeverij zelf aan het verkeer deel gaan nemen. Deze verantwoordelijkheid ligt bij jezelf.