Vinteur-concept

Begin 2018 is VINTEUR opgericht. De naam is een samentrekking tussen ‘Wijn’  (‘VIN’ voor het Bourgondische Zuid Limburg) en ‘ traiTEUR’ (de kok die op locatie een maaltijd van goede kwaliteit komt verstrekken). VINTEUR komt echter met wijn op locatie om op laagdrempelige, ontspannen en gemoedelijke wijze kennismaken met regionale wijn. De specialisatie van Vinteur is wijn uit Nederlands en Belgisch Limburg, met af en toe een uitstap naar een ander ‘Cool Climate Wine Region’, zoals Luxemburg, Duitsland, Engeland en de Alpengebieden. ‘ Op locatie’  is ondertussen van proeverijen uitgegroeid naar wijnreizen in Limburg: van een ochtend wandelen langs wijngaarden tot een wijnweekend incl. overnachting, ontbijt, lunch en diner op elk niveau.

Mogelijkheden en prijslijst proeverijen en wijnreizen: klik hier.

Basisreizen > Keuzelijst wijnreisroutes te voet of fiets (...): klik hier.

Maatwerkreizen > Keuzelijst wijnreisroutes per auto of bus: klik hier.

Of mail@vinteur.nl / 0618338522 (do t/m zo)

Proeven en reizen

Vinteur is gestart met wijnproeverijen op locatie (thuis, bedrijven en events). Al snel kwamen de ideeën en de vraag om met de mensen op pad te gaan naar de wijngaarden en domeinen. Wijnreizen in Belgisch en Nederlands Limburg dus, te voet, per fiets of auto/bus. Dat is ondertussen het hoofdbestanddeel van Vinteur geworden. Het is namelijk erg leuk om te doen, doordat de activiteiten met name buiten plaatsvinden, wijn erg veelzijdig en lekker is en goed te combineren met gastronomie (van ontbijt bij zonsopkomst, lunch, borrel, diner, tot het kaasplankje bij zonsondergang). Geregeld worden ook openbare events gehouden: volgt dan mijn Facebookpagina of Instagram om dat in de gaten te houden. 

Klik hier voor het jaarprogramma 2023 en hier voor de ticketshop.

Klik hier voor een impressie van de wijnreizen en klik hier voor een impressie van de proeverijen.

Bezoek ook mijn andere website wijnreisinlimburg.nl of leg contact via 0618338522 /  mail@vinteur.nl (do/zo)

Meer dan wijn... 

 

De veelzijdigheid wordt uitgedrukt in het betrekken van bodem (vuursteenmijnen en tot kalkgroeves zoals de ENCI), natuur (landschap en ecologie), cultuur (sfeer en tradities in dorpjes en steden), etc. Limburgse wijn kan bijna overal aan gekoppeld worden. En wat dacht je van samen in de wijngaard werken zoals snoeien, leiden van de plantscheuten en natuurlijk het oogsten? Het is een leuke, dankbare en leerzame bezigheid.

Samenwerking graag!

Het bekend maken van Limburgse wijn gaat niet vanzelf en heeft hier en daar een extra zetje en wat tijd nodig. Mocht je meer informatie omtrent Limburgse wijn in jouw bedrijf of instelling, neem dan contact met me op via mail@vinteur.nl of 0618338522.

Er zijn ook mogelijkheden tot bedrijfsscholing en -excursies/praktijkbezoeken. Klik hier voor de mogelijkheden en toegevoegde waarde. Ook privé-training is mogelijk.

Bijzondere combi's

Vinteur werkt al met een aantal leuke partijen samen voor unieke wijngeralteerde belevenissen: ​​​​​​​Speciaal voor damesgroepen (...): Wijnproeven en visagie met Mia Styling Visagie

 

Mijn missie is...

Mijn missie is om meer regionale producten - en dan met name wijnen - bij de mensen thuis en bij bedrijven zoals de horeca en detailhandel in ‘het systeem’  te krijgen. Door de aandacht op Limburgse wijn te vestigen en het laten ervaren van de wijnkwaliteit, beseffen we dat we minder wijn van ver hoeven te halen. Door deze keuze, steunen we onze lokale economie en kunnen we meer respect kweken van het product ‘wijn’ met al haar onderliggende werkzaamheden, afwegingen, keuzes, leermomenten en innovatiekansen. Ik streef naar een zelfvoorzienende regio Limburg. Dat betekent dat je vooral produceert wat de regio (bewoners en bezoekers) nodig heeft en ‘export’ selectief en onder voorwaarden plaats zo moeten vinden om een culinaire identiteit te krijgen. Wie doet mee?

Op deze website tref je meer info aan over de mogelijkheden van wijnreizen (te voet tot en met luchtballon), wijnproeverijen op locatie en ander werk dat ik graag als verbinder en promotor doe.

Maurice is een heuse ‘gastheer in de gaard’ . Hij is gastgericht, kundig en bevlogen. Met zijn hartelijkheid heb je er binnen no time een wijnvriend bij.